حسینی: دولت رییسی به دلیل پشتوانه محکم در نظام نباید شکست بخورد
پیشبینی یک فعال اقتصادی از رفتار دولت سیزدهم در قبال مذاکرات
به گزارش ایماخبر به نقل از خبرگزاری خبرآنلاین؛ این فعال اقتصادی که سابقه عضویت طولانی مدت در اتحادیه صادرکنندگان نفت، گاز و پتروشیمی و همچنین اتاق بازرگانی را داراست، با تاکید بر اینک دولت سیزدهم را دولتی عملگرا میداند، ادامه داد: این دولت با حداکثر حمایت نظام در حال فعالیت است و از این رو معتقدم نباید شکست بخورد به این ترتیب من پیشبینی میکنم حداکثر تا اسفندماه دولت سیزدهم به پای میز مذاکره باز خواهد گشت.
وی گفت: همان کسانی که معتقد بودند مشکل ایران در عدم استفاده از ظرفیتهای داخلی است، کمکم به این نتیجه میرسند که ظرفیتهای داخلی جوابگو نیست و مجبورند واقعیتها را بپذیرند و مشکلات بین المللی را حل کنند.
این کارشناس اقتصادی گفت: مطمئناً ما آنها را تشویق میکنیم که راه درست را انتخاب کنند در حالی که منتقدان دولت قبلی تمام فعالیتهای درست را نیز هو میکردند و آنچه برایشان اهمیت نداشت منافع عمومی و ملی کشور بود.
حسینی افزود: باید پذیرفت مسائل اقتصادی کشور به تنهایی و با تکیه بر داخل میتوان حل کرد و حتی اگر برجام امروز اجرایی شود نیز بخش مهمی از مشکلات اقتصادی قابل حل نیست.
او در بخش دیگری از سخنانش به آمارهای رسمی درباره میزان تحقق درآمدهای دولت از محل فروش نفت اشاره کرد و گفت: در ۵ ماهه اول امسال تنها ۸ درصد درآمدهای پیش بینی شده از محل فروش نفت محقق شد و این بدان معناست که ایران روزانه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار بشکه صادرات نفت داشته است .
وی گفت:من اعتقاد دارم دراین شرایط اتفاق خاصی درحوزه افزایش فروش نفت رخ نخواهد داد البته باید توجه داشت قیمت جهانی نفت درحال افزایش است و همین مسئله سبب میشود اروپا، هند و سایر کشورهای دنیا به آمریکا فشار بیاورند که دست از فشار بر ایران بردارد .
احتمال توافق محدود نفتی بالاست
او به رشد عجیب بهای گاز در چهار ماه اخیر نیز استناد کرد و ادامه داد: اینها نشان می دهد بازار نفت و گاز پس از مدت های طولانی تحت فشار قرار گرفته است و این فشار قیمتی بیتردید به نفع ایران است و سبب میشود دیگر کشورها به آمریکا فشار بیاورند تا ایران بتواند به بازار جهانی نفت بازگردد و قیمت ها تعدیل شود.
وی پیش بینی کرده ادامه این روند زمینه را برای افزایش قابل توجه قیمت محصولات پتروشیمی مهیا میکند چرا که از ابتدای سال تا کنون قیمت اوره و آمونیاک نیز بیش از دو و نیم برابر افزایش یافته است.
به گفته وی قیمت محصولات نفتی نیز در حال افزایش است و بنزین و سایر مشتقات نیز از این افزایش قیمت مستثنا نیست.
او گفت: این اتفاقات سبب می شود حتی اگر آمریکا در قالب برجام با ایران توافق نکند ،دست به توافق محدودی در حوزه نفت بزند و امتیازی از این بابت برای حضور ایران در بازار جهانی نفت در نظر بگیرد.
وی با اشاره به اینکه برخی شعارهای بسیار فراوانی برای فروش نفت داده اند، گفت: درعمل اما مشخص شد کاری نتوانستند بکنند چرا که در دوره آقای زنگنه حساسیت بر مسئله سلامت نفت بسیار بالا بود و در شرایط فعلی نیز درباره تهاتر صحبت می کنند.
این فعال اقتصادی افزود: البته من سیاست جدید را درک نمی کنم به عنوان مثال فردی را به عنوان مسئول رابطه با عراق منصوب کردند و در این حکم به وی مجوز تهاتر دادهاند این در حالی است که مشخص نیست قصد داریم با عراق تهاتر داشته باشیم یا با سایر کشورهای جهان تهاتر را در دستور کار قرار دهیم.
وی در توضیح این مطلب افزود: به عنوان مثال آقای اکبری تالاردشتی در صدا و سیما اعلام کرد که برخی قصد داشتند نفت بخرند اما وزارت نفت به آنها نفت نداده است در حالیکه ایشان سالها مسئول پشتیبانی ساخت داخل وزارت نفت بودند و بارها اعضای اتحادیه صادرکنندگان نفت گاز و پتروشیمی را صدا می کردند و می گفتند بیایید نفت ببرید و به ما تجهیزات بدهید اما در عمل دیدند که چنین مسئله اجرایی نشد.
برچسب ها :اقتصادایران ، ایالات_متحده_آمریکا ، ایران_آمریکا ، تحریم ، توافق_هسته_ای_ایران_پنج_بعلاوه_یک_برجام ، سیدحمیدحسینی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰