با تغییر وزیر، تغییر بزرگی در سیاست خارجی ایران رخ نخواهد داد
ایماخبر به نقل از نورنیوز-گروه بینالملل: نشریه «فایننشال تایمز» با انتشار گزارشی از نامزد پیشنهادی سید ابراهیم رئیسی برای وزارت خارجه کابینه جدید ایران، به عنوان یک دیپلماتی که قادر است برجام را احیا کند، نام برده است.
این گزارش با ادعای اینکه «حسین امیر عبدالهیان» از دیپلمات های نزدیک به «دولت پنهان» است، نوشت او به عنوان وزیر امور خارجه جدید ایران طرف اصلی گفتگو با غرب خواهد بود.
این گزارش افزوده است:
امیر عبدالهیان جانشین «محمد جواد ظریف» دیپلمات باسابقه تحصیل کرده در آمریکا می شود که در طول یک دهه با ترکیب جذابیت و مهارت چهره اصلی دیپلماسی ایران در برخورد با قدرت های غربی بوده است.
ظریف یکی از اصلی ترین حامیان توافق هسته ای بود که در به ثمر رسیدن این توافق نقشی اساسی ایفا کرد؛ توافقی که از زمان خروج یکجانبه ترامپ از آن در سال ۲۰۱۸ به حالت اغما رفته است.
اما تحلیلگران ایرانی خوش بین هستند که امیرعبدالهیان۵۷ ساله فارغ التحصیل دانشگاه های ایران بتواند این توافق را احیا کرده و به نتایج دیپلماتیک پایدار تری دست یابد. آنها می گویند ارتباطات وی با جناح های تندرو قدرتمند در قلب حکومت به او نفوذ داخلی بیشتری نسبت به ظریف خواهد داد.
یکی از منابع داخلی حکومت در این باره به فایننشال تایمز گفت: «در دوران امیرعبدالهیان، ما شاهد رادیکالیسم بیشتر نخواهیم بود بلکه شاهد هماهنگی بیشتر بین عرصه های دیپلماتیک و نظامی سیاست خارجی ایران خواهیم بود.»
مقامات اروپایی ظریف را دیپلماتی می دانستند که می توانستند با او گفت وگوی معناداری داشته باشند. اما آنها همچنین به این تشخیص رسیده اند که مذاکرات هسته ای و روابط با ایران به افراد وابسته نیست.
“علی واعظ ” مدیر ایران در اندیشکده «گروه بین المللی بحران» گفت انتصاب امیرعبدالهیان «به عنوان نماینده دولت پنهان ایران در صحنه بین المللی است.» اما افزود که امیرعبدالهیان می تواند به عنوان دیپلمات طرف گفتگوی تواناتری در مقایسه با ظریف باشد.
اگرچه امیرعبدالهیان تعامل چندانی با غرب نداشته است، اما او دیپلماتی شناخته شده در بین شخصیت های ارشد دولت جو بایدن است. «راب مالی» نماینده بایدن در امور ایران و «جان فینر» معاون مشاور امنیت ملی آمریکا، هر دو در زمان دولت اوباما در امور سوریه با امیر عبدالهیان همکاری کرده اند.
امیرعبدالهیان با مذاکرات هسته ای بیگانه نیست. او در سال ۲۰۱۳ درگیر بحث های مقدماتی و محرمانه با مقامات عمانی بود. این ملاقات های محرمانه با آمریکایی ها و اروپایی ها در عمان پیش زمینه مذاکرات منجر به برجام بود.
او همچنین یکی از چهره های شناخته شده برای رقبای عرب ایران است، زیرا معاون سابق وزیر امور خارجه در امور عربی و آفریقایی بوده است و همچنین به عنوان دیپلمات در عراق، سوریه و بحرین خدمت کرده است.
امیرعبدالهیان ماه گذشته گفت که با توجه به سابقه رئیسی، سیاست خارجی ایران در دوره رئیسی به دنبال «روابط خارجی متعادل، فعال و پویا» با شرق و غرب و «توجه ویژه به کشورهای همسایه و آسیا» خواهد بود.
برچسب ها :پرونده_هسته_ای_ایران ، ظریف ، وزیر_امور_خارجه ، وزیرامورخارجه_رییسی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰