چه عواملی باعث روند نزولی بازار سهام شد؟
به گزارش ایماخبر، “شاهین چراغی” به ارزیابی روند این روزهای بازار سرمایه پرداخت و افزود: وضعیتی که اکنون در بازار سرمایه (نزول) شاهد هستیم را نمیتوان به فرد، سازمان یا نهاد خاصی نسبت داد؛ بلکه عوامل مختلفی دست به دست هم داده و زمینه ساز ایجاد چنین روندی در بازار شده است.
وی به نخستین عامل تاثیرگذار در نوسانات اخیر معاملات بازار سهام اشاره کرد و اظهار داشت: اتفاقی که در سال ۹۲ باعث به هم ریختگی بازار شد، اکنون نیز زمینهساز ایجاد چنین روند پر نوسانی در بازار سهام شده است؛ مشخص نبودن روند مذاکرات برجام منجر به شک و تردید سرمایهگذاری برای ورود سرمایههایشان در بازارهای مختلف بوده و از چند وقت پیش هم ایجاد چنین فضای فرسایشی را برای بازار پیشبینی کرده بودیم.
کاهش ورود نقدینگی به بورس، زمینه ساز ایجاد نوسانات در معاملات بازار
چراغی کاهش ورود نقدینگی را دیگر عامل تاثیرگذار در نوسان فعلی بازار سرمایه عنوان کرد و گفت: اقتصاد کشور یک مجموعه به هم تنیده است، از یک سو دولت و بانک مرکزی در وضعیت فعلی نگران حجم نقدینگی در اقتصاد کشور هستند و از سوی دیگر با بالا رفتن نرخ سود بین بانکی و صندوقهای با درآمد ثابت سرمایهگذاران به سمت سرمایهگذاری و ورود سرمایههایشان در بانکها سوق پیدا کرده بودند.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه با تاکید بر اینکه در گذشته تجربه چنین اتفاقات و نیز تاثیر آن بر معاملات بازار سرمایه را داشتهایم، افزود: مسایل دیگر مانند قیمتهای جهانی که با روند صعودی شدید قیمت همراه بودند، بر روند بازار سهام بی تاثیر نبود و که طی سه ماه اخیر با افت همراه شدند.
وی با تاکید بر اینکه کنترل نرخ ارز از جمله اتفاقات اشتباهی بود که در دولت قبل رخ داد، افزود: اکنون وضعیت بهبود یافته و واقعیت این است که نرخ ارز نیمایی به قیمتهای واقعی نزدیکتر شده است.
چراغی خاطرنشان کرد: در دولت قبل شاهد تفاوت ۵۰ درصدی نرخ دلار نیمایی با قیمتهای تعیین شده در بازار ارز بودیم و بارها کارشناسان نسبت به این موضوع انتقاد کردند.
این کارشناس ارشد بازار سرمایه خاطرنشان کرد: در روزهایی که بازار سهام به اوج روند صعودی خود رسیده بود؛ نرخ سامانه نیما با تفاوت ۳۰ تا ۵۰ درصد با نرخ آزاد همراه بود و چنین امکانی فراهم نشد که شرکتها منابع لازم را وارد شرکتها کنند، این در حالی است که اکنون و در دولت فعلی قیمتهای ارز در سامانه نیما به قیمت بازار نزدیک شده و اختلاف آن به ۱۰ درصد رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه عوامل درونی و بیرونی مانند نرخ سود بانکی، کاهش قیمتهای جهانی و مذاکرات برجام بر روند چند وقت گذشته بازار تاثیرگذار بودند، اعلام کرد: نمیتوان چنین ادعایی را داشت که افت اخیر شاخص بورس ناشی از اقدامات دولت سیزدهم یا شخص رییس جمهور، وزیر و رییس سازمان بورس بوده است.
برچسب ها :بانک مرکزی ، دولت سیزدهم ، سامانه نیما ، نرخ سود بانکی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰